Colt Music Group | AMBER

AMBER

Amber is een jonge zangeres geboren en getogen in Papendrecht. Haar sound is heel breed en kan omschreven worden als hedendaagse pop met een R&B randje. Amber houdt het niet bij een muziekstijl en maakt regelmatig uitstapjes naar andere genres zoals Trap, Baile Funk en House. Ze is uniek in haar soort, haar vrouwelijke maar toch stoere vertoning zorgt ervoor dat ze haar jonge doelgroep makkelijk weet aan te spreken. Ze wil de jonge dames daarom ook inspireren.

Tijdens het begin van haar tienerjaren werd ze voornamelijk geïnspireerd door Beyonce. Vooral de manier waarop Beyonce haar presenteerde in haar videoclips sprak haar heel erg aan. Ook Justin Bieber en Chris Brown speelde een grote rol in haar jeugd. De tracks van deze artiesten hebben haar gevormd als zangeres. Ze kreeg op deze wijze steeds meer interesse in R&B en kon na school uren lang naar deze muziek luisteren.

In 2017 zat ze regelmatig in de studio met vriendinnen die al geruime tijd bezig waren met het schrijven van eigen nummers. De stap om mezelf muziek te maken werd daarom al snel gezet. Via goede vrienden kwam ze in aanraking met producer Kauwboy (bekend van oa. Duitenkornuiten, Bokoedroe, Wallydamn en Brunzyn). Samen met Kauwboy besloot ze regelmatig de studio in te duiken. Na een aantal maanden hadden zij al ruim 25 nummers klaarliggen.

Begin 2019 dropte Amber haar eerste nummer ‘ Ride or Die’. Het nummer werd al snel goed opgepakt door haar volgers waardoor ze besloot haar tweede nummer ‘Doe Ni Druk’ te releasen. Op het moment werkt Amber samen met Kauwboy aan een verzamel-EP. De EP zal voor het eind van het jaar het licht zien.