Colt Music Group | KAUWBOY

KAUWBOY

Lévi de Hoon ook wel bekend onder zijn artiestennaam Kauwboy is een producer/artiest uit Dordrecht. In zijn tiener jaren kwam hij al gauw in aanraking met Hiphop en besloot hij zelf ook tracks op te nemen. Onder de naam Lazy bracht hij zodoende diverse nummers uit, van Boombap, Grime tot Trap. 

In 2014 ontmoet hij Tommy Oost via vrienden. Voor de grap begonnen zij aan samen de studio in te gaan. Op een speelse manier maakte zij nummers die naast tekstueel sterk ook erg humoristisch waren. Zo ontstond ook de formatie ‘Duitenkortnuiten’. Samen brachten zij een aantal EP’s uit waarin ze vol lof spraken over hun liefde voor bier, studentenmeisjes en afters tot in de late ochtend. In 2017 besloot Levi te produceren. Hij merkte dat hij nog te weinig beats aangeboden kreeg door de producers om zich heen. Al gauw besloot hij ook voor andere artiesten te produceren en nam hij ander talent onder zijn vleugel.

Kauwboy is een belangrijk sleutelfiguur in de hedendaagse ‘Hiphop’ scene. Veel artiesten zoals Bokoedro, Wally A$M, Wakeem, Lewis en FFLean hebben in een vroeg stadium met deze talent volle producer mogen werken. In 2018 mocht hij met rapper Bokoesam mee op tour door Nederland en heeft hij op diverse grote podia mogen staan. Op het moment werkt Kauwboy naast het repertoire van een tal andere artiesten ook aan een eigen project. Dit project zal voor het eind van het jaar het daglicht zien.